Höga kusten Hockey

Om föreningen

Historik
Föreningen Höga Kusten Hockey bildades den 15:e maj 1981 efter att man kommit överens om ett samarbete mellan Nordingrå, Ullånger, Docksta, Skog och Nora.

Ishockeyn i området hade nått sin kulmen med Nordingrå SK:s medverkan i div I, säsongen 79-80. För att stärka ungdomssatsningen i området beslöt man att slå ihop orternas föreningar.

I september 1987 stod Kusthallen klar i Nordingrå, en hall som möjliggjordes av ett enormt arbete av en massa frivilliga, företagare, bönder med flera som bland annat skänkte virke och pengar till bygget. Hallen har under åren blivit en samlingsplats för många ungdomar i Höga Kusten.
Föreningen har idag mars 2011 ca: 190 aktiva med ett A-lag och 6 ungdomslag och dessutom en skridskoskola för de allra yngsta.

HKH har sedermera utvecklats till ett viktigt farmarlag till klubbar runt om i landet och bland annat har Tobias Enström och Mattias Hellström tagit SM-guld med MoDo säsongen 06/07 och samma år spelade Tobias VM i Ryssland för Tre Kronor.

Många fler ska det bli!

"På väg till flygplatsen i Ö-vik efter en kanonkväll i Nordingrå kusthall igår. Rörande att se hur man i en liten by ställer upp för varandra och fixar en grym fest för 700 pers. Hatten av för Nordingrå o Höga Kusten Hockey! Hoppas vi ses igen."

/Björn Rosenström 29/5-11 på Facebook

Höga kusten Hockey 30 år!
28/5 2011


mer bilder finns i galleriet